Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Paros Wi-fi











          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                               Πάρος, 05 Απριλίου 2017
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                       
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  
                                                                       
                             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Paros Wi-fi

Το Paroswifi είναι ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο σύνδεσης με το Internet και προσφέρει δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους τους Πολίτες και επισκέπτες της Πάρου, στο πλαίσιο της εξοικείωσης με τις ασύρματες τεχνολογίες και το Internet.

Η πρόσβαση στο Internet είναι δωρεάν για όλους, αρκεί να διαθέτουν τα κατάλληλα τερματικά, όπως  smartphones, tablets, laptops τα οποία να υποστηρίζουν τεχνολογίες WiFi. 

Σε συνέχεια της προσπάθειας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την ενίσχυση της πρόσβασης στην ενημέρωση, ο Δήμος Πάρου  προέβη σε εργασίες αποκατάστασης των βλαβών που προκλήθηκαν στο Paroswifi  από τα πρόσφατα προβλήματα ηλεκτροδότησης του νησιού μας, με εξαίρεση αυτήν στον Κώστο που αναμένεται να αποκατασταθεί στο άμεσο μέλλον.

Επίσης, σεβόμενος τους πολίτες και εκτιμώντας ότι η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι κοινωνικό αγαθό που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία στην ενημέρωση και την εκπαίδευση, ο Δήμος Πάρου εκτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ριζικής αναβάθμισης του paroswifi, το οποίο θα ολοκληρωθεί εντός του 2017.
Στα πλαίσια της αναβάθμισης αυτής, έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες εργασίες:
·         ανασχεδιασμός της αρχιτεκτονικής του δικτύου
·         αντικατάσταση του συνόλου του εγκατεστημένου εξοπλισμού με νέο σύγχρονης τεχνολογίας (ο παλαιός εξοπλισμός δεν θα αποσυνδεθεί, αλλά θα παραμείνει σε κατάσταση ψυχρής εφεδρείας)
·         προσθήκη νέων σταθμών
·         προσθήκη νέων γραμμών internet. 

Ήδη, στα τέλη Μαρτίου, προστέθηκαν τρείς επιπλέον γραμμές adsl, ανεβάζοντας το σύνολο των γραμμών του paroswifi σε 5. Μετά την προσθήκη των νέων γραμμών, το
πραγματικό διαθέσιμο bandwidth του δικτύου μετρήθηκε και ανέρχεται στα 58Mbps, καθιστώντας την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων πολλαπλάσια από πριν.
Η τρέχουσα αναβάθμιση είναι η σημαντικότερη που έχει γίνει
στο paroswifi και στόχος του Δήμου Πάρου είναι η Ευρυζωνικότητα ως έννοια και αντίληψη, να γίνει μέρος της καθημερινότητας των πολιτών και ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες να απολαμβάνουν τα σημαντικά οφέλη αυτής της νέας τεχνολογίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου