Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Συμμετοχή Δήμου Πάρου στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού W. T. M. και Philoxenia 2017









           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        Πάρος, 16 Νοεμβρίου 2017
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                              
                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                       
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  
                                         
          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή Δήμου Πάρου στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού W. T. M. και Philoxenia 2017 


Ο Δήμος Πάρου έδωσε και φέτος το παρόν στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «W. T. M. 2017», που πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Νοεμβρίου στο Λονδίνο. Περίπου 51.500 επαγγελματίες τουρισμού, υπουργοί και δημοσιογράφοι. 182 χώρες του κόσμου συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αυτό το παγκόσμιας εμβέλειας τουριστικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο ExCel στο Λονδίνο. Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης κλείνονται επαγγελματικές συμφωνίες αξίας περίπου 2.8 δισεκατομμυρίων λιρών Αγγλίας.  

Η Word Τravel Μarket  (W.T.M) αποτελεί ένα διεθνές τουριστικό γεγονός και προσφέρει μια σημαντική πλατφόρμα δικτύωσης και πηγή πληροφόρησης τόσο από πλευράς τουριστικών τάσεων όσο και επαγγελματικών επαφών, κάνοντας ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη παρουσίας του Δήμος Πάρου σε δράσεις διεθνούς εμβέλειας όπως είναι η W.T. M

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνέχισε και αυτή τη φορά την πρωτότυπη και δυνατή καμπάνια της στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας Ευρώπης 2019, στέφοντας για ακόμη μια φορά το παγκόσμιο ενδιαφέρον στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Η Πάρος συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποσπώντας πολλά θετικά σχόλια.

Στη συνέχεια, ο Δήμος Πάρου συμμετείχε στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2017 που πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην φετινή Philoxenia παρευρέθησαν 400 (άμεσοι και έμμεσοι) εκθέτες από 18 χώρες, 180 ξένοι μεμονωμένοι hosted buyers και επιπλέον 125 hosted buyers ως ομαδική αποστολή από Βουλγαρία, Αλβανία και ΠΓΔΜ. καθώς και 20.000 επισκέπτες. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 4.000 προγραμματισμένα ραντεβού μεταξύ των εκθετών και μεγάλων hosted buyers από 36 αγορές.

Ο Δήμος Πάρου συνεχίζει με συγκεκριμένη στρατηγική δυναμικά και επιλεκτικά να συμμετέχει σε σημαντικές Εκθέσεις Τουρισμού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης του προορισμού μέσω της σωστής στόχευσης, της γνώσης και της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του προορισμού.

Τον Δήμο Πάρου εκπροσώπησαν η κ. Ελένη Τριπολιτσιώτη στην WTM και η κ. Λουκία Μαλαματένιου και η κ. Νικολέττα Αποστολοπούλου στην Philoxenia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου