Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τον τουρισμό κρουαζιέρας στην Πάρο και το 2018


Με θετικό πρόσημο έκλεισε για την Πάρο η αυλαία της κρουαζιέρας το 2017, σημειώνοντας παράλληλα ρεκόρ στον αριθμό αφίξεων πλοίων  και επιβατών κρουαζιέρας.


Στις 30 Μαρτίου, η Πάρος υποδέχτηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Παροικιάς  για το 2018. Πρόκειται για το «MV CLIO»,  της εταιρείας Grand Circle Cruise Line, με μήκους 328 πόδια, δυναμικότητας 89 επιβατών και 60μελούς πληρώματος, το οποίο ναυπηγήθηκε το 1998 και ανακαινίστηκε τελευταία φορά το 2016.


Το πλοίο υποδέχθηκαν η Αντιδήμαρχος Πάρου κα Δώρα-Σαρρή Παπακυρίλλου, ο κ. Κωνσταντίνος Πατέλης Υ.Α.Λ.Ε. του Κοινοτικού Προγράμματος ISPS, και οι κ.κ. Ιωάννης & Θεόδωρος Μπιζάς, ταξιδιωτικοί πράκτορες του MELTEMI TRAVEL.  Αφού αντάλλαξαν ευχές με τον καπετάνιο και τους αξιωματικούς του MV CLIO, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κρουαζιερόπλοιου, όπου συνομίλησαν με το  πλήρωμα καθώς και επιβάτες του πλοίου.

Μετά το πέρας της επίσκεψής της, η κα Σαρρή δήλωσε, μεταξύ άλλων :  «Για το Δήμο Πάρου, η καθιέρωση της Πάρου ως προορισμός κρουαζιέρας είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί καθώς αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για τον τουρισμό και να διαδώσει τις ομορφιές του τόπου, την ιστορία και  τον πολιτισμό μας σε όλο τον κόσμο, αφού οι επισκέπτες μοιράζονται τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις τους μέσω των μέσων μαζικής δικτύωσης. Σημαντικά είναι και τα έσοδα για τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς αν και οι τουρίστες κρουαζιέρας δε διανυκτερεύουν στην περιοχή, βγαίνουν έξω από το πλοίο, επισκέπτονται τα αξιοθέατα, τα μνημεία, και τις παραλίες, περιηγούνται στην αγορά και  ψωνίζουν από τα μαγαζιά, ενώ απολαμβάνουν  τον καφέ ή/και το φαγητό τους στα εστιατόρια και τις καφετέριες του νησιού.

Επιπλέον, η σωστή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του τουρισμού κρουαζιέρας, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει τα μέγιστα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Για όλους αυτούς τους λόγους, κινούμαστε δυναμικά στον σχεδιασμό και τη κατασκευή έργων υποδομών μέσω του MASTERPLAN για την εξυπηρέτηση των αναγκών φιλοξενίας μεγαλύτερων σε μέγεθος κρουαζιερόπλοιων.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου